Belföld

Árokba hajszoltak egy fiatal autóst Gödöllőn – kómában van

Két bejelentést kaptak a rendőrök szeptember 8-án, egy időben egy baleset kapcsán. Egyikükazt mondta, rokona felhívta őt a kocsijából azzal, hogy úgy látja, egy háromtagú család üldözi az autóját, és szándékosan le akarja szorítani az útról. A másik telefonáló már egy szemtanú volt, aki közölte: egy Opel árokba borult Gödöllőn.

Fotó: PMKI Gödöllő HTP

A helyi járőrök ismerték a sérült fiatalt, tudták, hogy jó ideje haragos viszonyban van egy családdal, amelynek egyébként ő is a tagja. Ráadásul a közterületi kamerák felvételein látták, hogy a sofőrt egy Audi követi nagy sebességgel a városban. Felkeresték a tulajdonost. Őt nem találták otthon, de az autót igen. A kocsiról hiányoztak a rendszámtáblák, viszont később előkerültek a bokrok közül – írja a Zsaru magazin.

Kérdezgették a nőrokonokat, ők azt mondták, nem tudják, N. Ágoston hol lehet, és az üldözésről sem hallottak semmit. Azt mondták, ketten mentek el az Audival délután, és valóban találkoztak az Opel vezetőjével, aki szembefordult velük az utcán és nekik akart menni. Állítólag az Audit vezető 24 éves lány még időben ki tudott térni, ezért nem történt baj. Szerintük a másik autós magának okozta a bajt.

A két nőt – a felvételekre hivatkozva – szembesítették a hazugságokkal, amelyek a vallomásukban szerepeltek. A videókon ugyanis egyértelműen látszott, hogy N. Ágoston vezette az Audit. Felhívták a figyelmüket arra, hogy szóljanak a rokonuknak, elfogatóparancsot adnak ki ellene, és az lenne a legjobb, ha bemenne a rendőrségre.

A rekonstrukciók egyébként azt mutatták, hogy az üldöző autó eleje érintkezett az Opel hátuljával, lényegében meglökte. Az előzmények kapcsán szóba került egy feleségelszeretés miatt elhúzódó viszály, de az üldözés közvetlen okaként hallottak a rendőrök olyan verziót, hogy az árokba kényszerített sofőr ráütött az Audira, illetve arról is, hogy a két sofőr menet közben bemutatott egymásnak.A történteknek híre ment a városban, és délután a sérült fiatal egyik rokona husánggal jelent meg N. Ágostonéknál, és beverte az Audi szélvédőjét. Másnap a 28 éves körözött ügyvéddel és csaknem negyvenfős kísérettel érkezett a rendőrségre, ahol feladta magát. Életveszélyt okozó testi sértés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint egyedi azonosítójel meghamisításának vétsége miatt indult ellene eljárás, és előzetesbe került. A fiatal nő ügyében is nyomoznak, aki azt hazudta, hogy ő vezette a kocsit, és nem tud semmiféle üldözésről. Neki hatóság félrevezetése miatt kell felelnie, viszont szabadlábon védekezhet.

A sérült fiatal agyi traumákat szenvedett, állapota válságos, mesterséges kómában tartják. Orvosai szerint nem kizárt, hogy a károsodás maradandó.

Fotó: PMKI Gödöllő HTP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik