Belföld

Kende Péter: Semjén Zsolt egyszerűen buta

Szerinte „bődületes blődség” a miniszterelnök-helyettes magyarázata a Notre-Dame leégésére.

A Klubrádióban a Párizsban (is) élő szociológus, Kende Péter azt mondta, Orbán Viktor jobban tenné, ha megszabadulna „szenteskedő” helyettesétől. Az MTA külső tagja aláírta a minap a nyílt levelet, amelyben franciaországi magyar értelmiségiek ítélték el Semjén Zsolt fejtegetését a Notre-Dame tüzével kapcsolatban.

Semjén: az apokalipszis jele az égő Notre-Dame
Szerinte a francia politika is tehet arról, hogy leégett a székesegyház.

Kende Péter az interjúban többször is hangsúlyozta, hogy szerinte a magyar miniszterelnök-helyettes egyszerűen buta.

A 92 éves szociológus, politológus, író azt mondta, a józan észnek is vannak határai. A tűznek fizikai okai vannak, a felújítást végző munkások hanyagságára visszavezethető a katasztrófa, de ahhoz az égi hatalmaknak semmi közük nincs.

Franciaországban az egyszerű emberektől az elnökig mindenki ugyanazt gondolja, ráadásul ott, mellesleg működik az állam és az egyház szétválasztása. A nyílt levél aláírói egyébként gyalázkodásként értékelték Semjén Zsolt szavait. Kende Péter szintén a Klubrádióban korábban egyébként arról beszélt, hogy az Orbán-rendszer egy kleptokrácia, valójában nincs ideológiája.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országgyűlés plenáris ülésén április 1-jén. MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik