Belföld

Nyolc évet kapott a zuglói erőszakoló

Nyolc év börtönre ítélték azt a 30 éves férfit, aki több nőt is összevert és meg akart erőszakolni 2016 decembere és 2017 áprilisa között Zuglóban.

K. Balázs kocsijával járta a kerületet éjszakánként. Általában az éjszakai tömegközlekedési eszközről leszálló egyedül sétáló nőket követte, majd teljesen meztelen szállt ki úgy, hogy arcát egy sállal eltakarta. Ezt követően áldozataira támadt, földre teperte őket, önkielégítést végzett, majd elhajtott a helyszínről.

Két nőt a Rákos-pataknál támadott meg Zugló alsórákosi részén. Egyiküket annyira durván megverte, hogy arccsont, szemüreg- és állcsonttörést szenvedett. A harmadik áldozata hevesen védekezett és elfutott, egy másik esetben pedig a közeli házban meghallották a nő kiabálását, és elzavarták a férfit.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség négy rendbeli – két esetben kísérleti szakban maradt– szexuális erőszakkal és súlyos egészségromlást okozó testi sértéssel vádolta meg a szatírt.

A bíróság 8 év börtönre ítélte a letartóztatásban lévő férfit, valamint 5 évre eltiltotta a közügyektől. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik