Belföld

Két év börtönt kapott az édesanyja lépét lerúgó férfi

A Szekszárdi Törvényszék 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a harmincas férfit, aki tavaly augusztusban úgy megrúgta az édesanyját, hogy életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A fiatalember az édesanyjával egy házban élt. Rendszeresen ivott, ilyenkor agresszív volt és főként pénzt követelt. Többször is előfordult, hogy ilyenkor megütötte az édesanyját. A férfi az ominózus napon az egyik helyi kocsmában italozott, ahonnan éjfél körül részegen ment haza. Édesanyja ekkor már a saját hálószobájában aludt. A férfi bement hozzá és kiabálva számonkérte, hogy miért alszik,és vacsorát követelt tőle. Miután az asszony felkelt az ágyból, a férfi megrúgta. Az asszony a rúgás erejétől visszazuhant az ágyra és érezte, hogy „roppant egyet a bordája”.

Az asszonynak a bántalmazás során eltört az egyik bordája, illetve elszakadt a lépe. Másnap rosszul lett ezért a szekszárdi kórházba utazott, ahol azonnal eltávolították a lépét, amely nála maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A férfi lemondott a tárgyaláshoz való jogáról és beismerő vallomást tett. A bíróság életveszélyt okozó testi sértésben mondta ki bűnösnek. A büntetés kiszabása során a bíróság nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe a fiatalember beismerő vallomását, az eljárás során tanúsított őszinte megbánását, a büntetlen előéletét, valamint megromlott egészségi állapotát.

Súlyosító körülményként értékelte, hogy cselekményét a saját édesanyja sérelmére követte el ittasan. De súlyosító körülményként értékelték azt is, hogy az asszonynak maradandó fogyatékossága lett. Az ítéletet mind az ügyész, mind a férfi és védője tudomásul vették, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik