Belföld

Karácsony Gergely szerint Tarlós gyáva helytartó

A főpolgármester-jelölt nyílt levelet írt a főpolgármester-jelöltnek.

Karácsony Gergely, miután Tarlós István visszautasította a nyilvános vitát vele, nyílt levelet írt a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. Igazi fideszes tempónak nevezte, hogy Tarlós szerint  vitatkozni butaság.

Mint írta, tényleg nagyon mást gondolnak politikáról, városvezetéséről és stílusról, mert ő a vitákban hisz, az érvekben a vádaskodások helyett. A tényekben a hazugságok helyett.

A nyílt, érvelő, tényszerű vitától való menekülést gyávaságnak tartom. Ha most Ön meg is hátrált, a vitát nem kerülheti el.

A főpolgármester válaszokkal, érvekkel, tényekkel nem neki, hanem a budapestieknek tartozik, miután beismerte, hogy a parkolási visszaélésekre megoldást jelentő egységes parkolási rend bevezetését a főnöke, Orbán Viktor nem engedte. Azért nem, mert a visszaélésekhez fűződik a politikai-gazdasági érdeke a Fidesznek.

Ön tehát jó helytartóként kiszolgálta a Fidesz érdekeit, de ennek véget kell vetni.

Ő Zuglóban olyan javaslatot tesz, amely kivenné az extraprofitot a parkolási társaság zsebéből. Azt kéri, Tarlós járjon el azért, hogy azt megszavazza a zuglói képviselő-testület fideszes többsége.

De ez nem elég, mert a megoldás kulcsa az Ön kezében van. Ezért kérem, hogy jövő hét végéig hozza nyilvánosságra a kerületek által Önnek szolgáltatott parkolási adatokat, számokat, tényeket. Ha ezt nem teszi meg, pert indítunk a nyilvánosság érdekében.

Szerinte Tarlós azzal a válasszal is adós, miért nem tesz semmit az elszabaduló ingatlanárak ellen és azzal is, hogy Budapest miként kerülhetett újra súlyos adósságcsapdába.

Válaszolnia kell, miért engedi, hogy a kormány Semjén Zsolt hobbikiállítására herdáljon el 50 milliárd forintot, ahelyett, hogy ezt a pénzt a budapestiek javára fordítanák.

Szerinte ezekkel a válaszokkal tartozik Tarlós a budapestieknek, és ő azon lesz a következő hetekben, hónapokban, hogy ezt a tartozást behajtsák.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik