Belföld

Karácsony: A jelenlegi parkolási rendszer úgy rossz, ahogy van

Egységes és átlátható budapesti parkolási rendszerre van szükség – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere hangsúlyozta, a jelenlegi parkolási rendszer „úgy rossz, ahogy van”, mert sem a közlekedésszervezési célokat, sem a fővárosiak érdekét nem szolgálja.

Kiemelte, a fővárosnak és a kerületeknek is nyilvánosságra kellene hoznia a parkolással kapcsolatos valamennyi információt, hogy tisztán lehessen látni minden bevételt és kiadást.

Karácsony Gergely szerint a XIV. kerület rossz döntéseiről azért lehet tudni, mert Zuglóban nyilvánosságra hoztak minden szerződést. Elkötelezettnek nevezte magát abban, hogy főpolgármesterré választása esetén hasonlóan járjon el Budapesten is az átláthatóság érdekében.

Karácsony egyébként kedd este az ATV-ben arról beszélt, hogy Zuglóban nem élnek vissza a készpénzzel, mert az ottani automatákkal nem lehet visszaélni, tehát jól volt kiírva a pályázat ebben az értelemben – írja a 444.

Azzal kapcsolatban, hogy az olcsóbb pályázatot kizárták, majd a drágábbat kötötték meg, az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje azt mondta, ezt a döntést megszavazta az MSZP és a Fidesz is, ő viszont nem támogatta.

Arra a felvetésre, hogy politikai háttéralku született parkolásügyben a Fidesz és az MSZP között, amin ő nem tudott segíteni, Karácsony közölte, hogy

ATV: Akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba. Itt most akkor egy politikai háttéralku született az MSZP és a Fidesz között…

Hát ön egy újságíró, és fölfogta, hogy miről beszélgetünk, igen. Ez elég nagy baj, és elég rossz hír arra nézve, hogy én egyébként milyen politikai közösségnek a tagjaként indulok ezen a választáson, és ezen a helyzeten kéne változtatnunk.

(MTI, kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik