Belföld

Tarlós: Karácsony gyanúsan jó kapcsolatban van a Fidesz egy részével

Az atv.hu-nak adott interjút Tarlós István főpolgármester, aki a zuglói parkolási botránnyal kapcsolatban úgy fogalmazott:

ez egy brutálisan rossz szerződés, amit a kerület, személy szerint a polgármester önálló jogi személyként kötött.

Tarlós István arra is reagált, hogy a parkolási botrány kirobbanása után Karácsony Gergely azt állította: nem tehetett semmit, mert az MSZP és a Fidesz háttéralkut kötött, nem volt mozgástere, csak tartózkodni a szavazáson. A főpolgármester szerint:

Ha egy polgármesternek nem tetszik egy előterjesztés, akkor nem tartózkodik, hanem nemmel szavaz. Ennek ellenére a polgármester úr látszólag tartózkodott, ott a Fidesz egy részével a polgármester úrnak a hírek szerint gyanúsan jó a kapcsolata.

Karácsony kedd este az ATV-ben arról beszélt, hogy Zuglóban nem élnek vissza a készpénzzel, mert az ottani automatákkal nem lehet visszaélni, tehát jól volt kiírva a pályázat ebben az értelemben. Azzal kapcsolatban, hogy az olcsóbb pályázatot kizárták, majd a drágábbat kötötték meg, az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje azt mondta, ezt a döntést megszavazta az MSZP és a Fidesz is, ő viszont nem támogatta.

Karácsony: A jelenlegi parkolási rendszer úgy rossz, ahogy van
Az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje mindeközben beismerte a Fidesz és az MSZP háttéralkuját az ügyben.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik