Belföld

Rekord együtt az Ötös- és Hatoslottó főnyereménye

A két játékon együtt 5,274 milliárd forintot lehet nyerni.

Az Ötöslottó 3,593 milliárd forintos és a Hatoslottó 1,681 milliárd forintos főnyereménye minden idők legmagasabb hétvégi lottó össznyereménye. A Szerencsejáték Zrt. szerint igazi ritkaság, hogy az Ötöslottó és a Hatoslottó várható főnyereménye együtt rekord összegűre dagad.

Ilyen, 5 milliárd forintot is meghaladó halmozódás csak kétszer fordult elő, 2003-ban és 2015-ben, amikor is 5,189 milliárd forint és 5,199 milliárd forint volt a két játékon összesen megnyerhető jackpot.

A 13. játékhéten az Ötöslottón megnyerhető összeg 3,593 milliárd forint, amely a játék történetének 3. legnagyobb nyereménye. A Hatoslottó várható főnyereménye egyet feljebb lépett a ranglistán: az eddigi 2. legnagyobb összeget, 1,681 milliárd forintot tudhat magáénak az, akinek hat beikszelt számát vasárnap kisorsolják.

Az Ötöslottó kézi számgolyói a budapesti Fortuna stúdióban. MTI/Mónus Márton

A szerdai napot egy szerencsés játékos valószínűleg örökre a szívébe zárja, mert a Skandináv lottón a kézi sorsoláson csaknem 96 millió forintot nyert. A Szerencsejáték Zrt. – noha forgalmazott játékai nem tartoznak a függőség szempontjából kockázatos kategóriába – fontosnak tartja a felelős játékszervezést, a szerencsejáték-függőség prevencióját és kezelését.

Már 300 ezer szerencsejáték-függő lehet Magyarországon
A 15-17 év közötti fiatalok különösen veszélyeztetettek.

Kiemelt kép: Az Ötöslottó kézi számgolyói a budapesti Fortuna stúdióban. MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik