Belföld

Rálőttek egy román kisteherautóra az autópályán, mert a belső sávban ment

A Budakörnyéki Járási Ügyészég indítványt tett annak az áporkai férfinak a letartóztatására, aki az M5-ös autópályán, Gyál térségében menet közben rálőtt egy előtte haladó kistehergépkocsira.

A férfi március 24-én a késő esti órákban az M5-ös autópályán Gyál térségében a belső sávban haladt a kocsijával Kecskemét felől Budapest irányába. Előtte, vele egyező irányban közlekedett egy román férfi a kistehergépkocsival.

Az áporkai férfi amikor mögé ért, több alkalommal is felvillantotta a reflektort azért, hogy ezzel a sértettet minél előbb a külső forgalmi sávba történő áttérésre bírja. Miután szabaddá vált a külső forgalmi sáv, a román férfi kihúzódott a jobb oldali sávba. A gyanúsított amikor mellé ért, a román férfi felé rántotta a kormányt, majd megelőzte. A külső forgalmi sávba áttérve indokolatlanul lelassította járművét.

A gyanúsított és a román férfi közötti közlekedési konfliktus folytatódott, melynek során a gyanúsított egy házilag barkácsolt tollpisztolyból egyszer rálőtt a sértett járműjére. A lövedék a kitehergépkocsi hátsó ajtajába csapódott.

A Dabasi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították az elkövetőt, majd a TEK munkatársaival szemlét tartottak a gyanúsított áporkai házában. A szemle során lőfegyver, lőszer és riasztópisztoly került elő. A lövéshez használt tollpisztoly lőfegyvernek minősül, melynek tartásához a gyanúsítottnak nem volt engedélye, éppúgy, ahogy a lőszerek tartásához sem.

A közlekedés biztonsága elleni bűntettel, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével gyanúsított férfi szökésének veszélye fennáll, mivel a bűnhalmazatban szereplő bűncselekmények büntetési tétele magas. Tartani kell attól is, hogy a férfi szabadon hagyva tárgyi bizonyítékok eltüntetésével veszélyeztetné a nyomozás sikerét és újabb bűncselekményt követne el. Jelenleg mindez kizárólag a gyanúsított letartóztatásával akadályozható meg.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség ezért indítványozta az áporkai sofőr letartóztatást.  A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi indítvánnyal és elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó