Belföld

Rálőtt egy autóra az M5-ösön – TEK-videó

Közlekedési vitáját zárta le ezzel a 45 éves áporkai férfi.

A dabasi rendőrök nyomoznak a 45 éves áporkai férfi ellen, aki  március 24-én este az M5-ösön Gyál térségében Budapest felé autózott, amikor közlekedési konfliktusba keveredett egy román állampolgárságú férfival.

A BMW sofőrje egy fegyverrel vagy annak utánzatával lövést adott le a másik jármű felé, az autó karosszériáját eltalálta, de személyi sérülést nem okozott. A román férfi lehajtott az autópályáról az M0-ás autóút irányába.

Az adatgyűjtés után azonosították a BMW-sofőrt, akit a rendőrség felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársai március 25-én reggel áporkai otthonában elfogtak.

A házkutatáskor találtak egy gáz- és riasztófegyvert, lőszerhüvelyt, lőszert és egy elemlámpából átalakított tollpisztolyt, ami a kirendelt fegyverszakértő szerint lőfegyvernek minősül.

A férfit előállítása után a férfit közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. (police.hu)

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik