Belföld

„Meghoztam az áldozatot” – mondta az anyja élettársát hátba szúró fiú

keseles(1)(960x640).jpg (késelés)
keseles(1)(960x640).jpg (késelés)

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy 19 éves budapesti férfival szemben, aki tavaly februárban Kalocsán bódult állapotban életveszélyesen megkéselte az anyja élettársát.

A fiú látogatóba érkezett Kalocsán élő anyjához a szabadulása után, az élettársát azonban finoman szólva sem kedvelte. A helyszűke miatt a férfi napközben nem az anyja lakásában, hanem a szomszédos nagyszülői lakrészben szállt meg. A fiú a nap folyamán szintetikus kannabinoidot tartalmazó új pszichoaktív anyagot fogyasztott.

Délután öt óra körül a nő élettársa ittas állapotban tért haza, azonban a lakásába nem tudott bemenni, mert az ajtóban egy közelben lakó nő ült magatehetetlenül. A nevelőapa megpróbálta a nőt a lépcsőről elvonszolni, miközben hangosan szidta őt. A pszichoaktív anyag hatása alatt álló szomszédos lakrészben lévő fiú ezt meghallotta és bántalmazásként értelmezte, ezért a lakásból kimenve kiabálni, majd veszekedni kezdett az anyja élettársával.

Kétszer a fejbe, majd hasba vágta. Szóváltásukat követően azonban a fiú átszaladt a közelben lakó ismerőseihez, majd a konyhában magához vett egy 10,5 pengehosszúságú kést és visszafutott az anyja élettársához.

A fiú a konyhakéssel kétszer megszúrta a neki háttal álló sértettet, majd a kést eldobta és „meghoztam az áldozatot” felkiáltással távozott a helyszínről. A szomszédok hívtak mentőt, akik  súlyos, vérzéses sokk állapotában szállították kórházba a férfit. A szúrás a tüdőt is elérte és légmell alakult ki, ami miatt a sértett közvetlen életveszélyes állapotban volt és ellátás nélkül a halála is bekövetkezett volna.

A büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő fiatalembert az ügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, és börtönt kért rá. Mivel a férfi egy korábbi büntetésből kedvezménnyel szabadulva követte el a mostani bűncselekményt, az ügyészség ezen  büntetése végrehajtásának folytatását is indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik