Belföld

Elítélték Pécsen a sikkasztó jemeni orvost

Felfüggesztett börtönt kapott. Az ítélet jogerős.

Két év – öt évre felfüggesztett – börtönre ítélte jogerősen a Pécsi Járásbíróság a jemeni orvost, akit csaknem 180 millió forintos sikkasztással vádolt az ügyészség. A Pécsi Törvényszék szerint a keddi előkészítő ülésen hagyták jóvá a vádlott és az ügyészség között a bűnösség beismerésére, következményeire vonatkozó egyezséget.

A férfit így különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztásért és folytatólagosan elkövetett, számvitel rendjének megsértéséért ítélték el. Mellékbüntetésként hétmillió forintos pénzbüntetést szabtak ki rá.

A jemeni férfi egy egészségügyi szolgáltató társaság vezetőjeként – 2009 és 2012 között  – az ország több pontján, összesen 21 helyszínen, infrahang egészségügyi kezelési központot működtetett érszűkületes betegek ellátására, ahol a

vádlott által bevezetett és ellenőrzött elszámolási, bevétel- és költségnyilvántartási szisztémát alkalmazták.

A rendelőkben a páciensek kezeléséből származó bevételek egy részéről állítottak csak ki számlát, a fennmaradó további bevételeket eltitkolták. Az így elvont bevétel több mint 178 millió forint volt, amelyet a vádlott a társaság vagyonából jogtalanul eltulajdonított, a társaság pénzügyi helyzetének áttekintését, ellenőrzését is meghiúsította.

Mint korábban megírtuk, a jemeni orvos korábban az év feltalálója lett. Ő fejlesztette ki az érrendszeri betegségeket hanghullámokkal kezelő orvosi műszert.

Az év pécsi feltalálójából jemeni sikkasztó lett
200 milliós sikkasztás gyanúja miatt került házi őrizetbe. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik