Belföld

Az év pécsi feltalálójából jemeni sikkasztó lett

200 milliós sikkasztás gyanúja miatt került házi őrizetbe.

A megalapozott gyanú szerint a jemeni férfi több magyarországi egészségügyi kezelési központ vezetőjeként csaknem kétszázmillió forintot sikkasztott el.

A Pécsi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte: a kényszerintézkedést különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és a számviteli rend folytatólagos megsértése miatt rendelte el egy hónapra a Pécsi Járásbíróság.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított jemeni férfi 2009 és 2012 között összesen 21 magyarországi infrahang egészségügyi kezelési központot üzemeltetett érszűkületes betegek ellátására. A páciensek kezeléséből származó bevételeknek csak egy részéről állítottak ki számlát, a többit nem könyvelték, eltitkolták.

A gyanúsított által elsikkasztott jövedelem csaknem kétszázmillió forint volt. A jemeni férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján, külföldön fogták el, majd átadták a magyar hatóságoknak.

A leírás alapján a gyanúsított nem más, mint az a valóban jemeni származású, régóta Magyarországon élő pécsi orvos, aki korábban az év feltalálója lett. Ő fejlesztette ki az érrendszeri betegségeket hanghullámokkal kezelő orvosi műszert. 2006-ban azzal érdemelte ki az elismerést, hogy az ő találmánya szerepelt a legsikeresebben a hazai feltalálók munkái közül a nemzetközi találmányi kiállításokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik