Belföld

Kórházigazgatókat riogatott Kásler

A miniszter azt mondta, tíz intézmény vezetésére pályázatot írt ki.

Riadalmat okozott a kórházvezetők körében, hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter egy háttérbeszélgetésen „talányosan” kijelentette: tíz kórház főigazgatói posztjára írt ki pályázatot – írja a Népszava.

A tárcavezető arról beszélt, hogy a kórházak adósságának mintegy kétharmadát 28 intézmény okozza, ezért hirdettek meg tíz kórházban vezetői pályázatokat, hogy olyan szakemberek kerülhessenek az intézmények élére, akik képesek elérni a hatékonyabb gazdálkodást. A cikk szerint volt olyan kórházvezető, aki gyorsan számba vette, melyik kórházak a legeladósodottabbak, de a lista elején állók közt például a Honvéd Kórház főigazgatójának leváltására nincs hatásköre a miniszternek.

Ha az eladósodás nagysága vezérli az igazgatócseréket, a lap szerint inoghat a Békés Megyei Központi Kórház, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kórház, valamint a fővárosi Bajcsy, Péterfy és Dél-Pesti Centrum Kórház főigazgatójának széke. Azt viszont a lap több forrása megjegyezte: az eladósodásnak kevés köze van a menedzseri képességekhez, mert az ellátásokért utalt díjaknak húsz éve nincs köze a gyógyítás valós költségeihez.

A miniszter által említett pályázati kiírásoknak egyelőre nincs nyoma az állami kórházfenntartó honlapján, a közigazgatási portálon vagy az egészségügyi közlönyben. (Fotó: MTI / Balázs Attila)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik