Belföld

Ez volt Orbán Waterlooja – ellenzéki reakciók a Fidesz felfüggesztésére

Egy meggyötört, félig agyontaposott, elképesztően rossz állapotban lévő ember hazudozásait kellett hallgatnia az európai sajtónak,

mondta a Facebookra feltöltött videójában Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője azzal kapcsolatban, hogy szerdán az Európai Néppárt (EPP) megszavazta a Fidesz tagságának felfüggesztését. Szerintük a Fidesznek ma autót mutattak, Dobrev Klára, a párt EP-listájának vezetője pedig Napóleonhoz és a waterlooi csatához hasonlította a helyzetet.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerint a Fidesz elveszítette érdekérvényesítő képességét, Magyarország azonban nem veszítheti el: „Mostantól nekünk kell megvédenünk Magyarország érdekeit az Európai Unióban, mert Orbán Viktor erre már nem képes.”

A Fidesz elveszítette érdekérvényesítő képességét, Magyarország viszont nem veszítheti el! Mostantól nekünk kell…

Közzétette: Dr. Tóth Bertalan – 2019. március 20., szerda

Sneider Tamás a Jobbik elnöke egy vicchez hasonlította a helyzetet:

Egy ember a sztrádán halad és hallgatja a közlekedési híreket:

– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!

– Egy? Mindenki szembe jön velem!

A Párbeszéd szerint Fidesz tagságának felfüggesztésével az Európai Néppárt tett egy lépést, de nem tett eleget Orbánék megfékezése érdekében, ettől függetlenül a magyar miniszterelnök kényszerhelyzetbe került.

Az LMP azonban pesszimistább, az álláspontjuk az, hogy a magyar emberek szempontjából irreleváns, ami történt. A Fidesz bebizonyította, hogy képtelen a magyar emberek képviseletére,

a Néppárt pedig azt bizonyította: még a saját belső problémáinak megoldására is képtelen.

Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik