Belföld

Idegösszeomlást kapott a Teréz körúti robbantó

Börtöncellájából az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították a Teréz körúti robbantót, miután idegösszeomlást kapott – tudta meg a Blikk.

P. Lászlót múlt héten életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság, legkorábban harminc év múlva szabadulhat.

Ahogyan nem sokkal az ítélethirdetés előt megírtuk: az igazságügyi szakértői vélemény szerint beszámítható, ám kétszer is elmebetegeknek járó terápiában részesült P. László, amióta börtönben van. Szikinger István, a férfi ügyvédje azt mondta: védencét 2017. március 31-én vitték be először az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet neuropszichiátriai osztályára. Itt több mint egy hónapig haloperidol- és rivotrilinjekciós terápiában, illetve gyógyszeres kezelésben részesült.

Teréz körúti robbantás: kétszer volt elmegyógyintézetben P. László
Másfél hónappal a büntetőper kezdete előtt még rivotrilinjekciós terápiában részesült.

P. Lászlót  az ítélőtábla egy hete minősített emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte, azzal hogy leghamarabb 30 év múlva bocsátható szabadon feltételesen. A táblabíróság a történteket terrorcselekmény bűntettének minősítette. P. Lászlót emellett kötelezték az eljárás során felmerülő 110 millió forintos bűnügyi költségből 40 millió forint megfizetésére is. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik