Belföld

Nyolc év fegyházat kapott a szolnoki trafikrabló

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a fiatalembernek a büntetőügye, aki másfél hónapon beül egy trafikot és egy közértet is kirabolt Szolnokon.

A büntetlen előéletű fiatal a megrendült anyagi helyzete miatt döntött úgy, hogy rabolni fog. 2017 november 15-én az egyik szolnoki dohánybolthoz ment, hogy pénzt szerezzen Az arcát egy sállal eltakarta, a fejére kapucnit húzott, és pisztollyal a kézben lépett be az üzletbe. A fegyvert az eladó mellkasára fogta, és azt mondta „mindent ide!”. Az eladó átadta a kasszában lévő pénzt, majd további fenyegetésre az övtáskáját is átadta.

Másfél hónap múlva a fiatalembernek ismét pénzre volt szüksége, ezért újból lecsapott. Ezúttal az egyik szolnoki élelmiszerboltot szemelte ki. A módszer hasonló volt: az arcát most is sállal takarta el, pisztolyt fogott az eladóra, majd a megszerzett zsákmánnyal távozott. A rendőrség még aznap őrizetbe vette.

A Szolnoki Járásbíróság tavaly szeptemberben 8 év fegyházra ítélte a fiatalembert elsőfokon 2 rendbeli rablás és 1 rendbeli lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt. Emellett nyolc évre eltiltották a közügyektől is.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik