Belföld

Rendőrnek adta ki magát, félholtra verte volt zárkatársa édesanyját

jozef rohác (Array)
jozef rohác (Array)

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az ellen a budapesti férfival szemben, aki félholtra vert egy nyugdíjas asszonyt egy évvel ezelőtt.

A 40 éves férfi korábban egy zárkában ült az idős asszony fiával, akiről tudta, hogy az édesanyjával együtt lakik. A férfi a szabadulása után megtudta, hogy az asszony fia már nem él. Ekkor a XXII. kerületi címére ment, és bekopogott.

Az asszony a zárt ajtó mögül megkérdezte ki az, mire a férfi azt válaszolta, hogy rendőr és a fiáról kérne adatokat. Erre figyelemmel az asszony az ajtót résnyire kinyitotta. A férfi ekkor belökte az ajtót, és a kezébe vett vasrúddal többször is fejbe verte.

A férfi amikor félbehagyta a verést azt mondta a nőnek, hogy együtt ült a fiával, aki tartozik neki félmillió forinttal. Az idős asszony azt mondta a férfinak, hogy nincs pénze, ezért a férfi rálépett a mellkasára és részben a nyakára, miközben életveszélyesen megfenyegette, és ismét pénzt követelt.

A fenyegetések és bántalmazás hatására a nő elárulta a bűnözőnek, hogy hol van a pénztárcája. A férfi, miután megszerezte a pénzt, elhagyta a lakást, a magára hagyott asszony telefonon hívott segítséget. A rendőrség a férfit néhány órán belül elfogta, majd őrizetbe vette.

A Fővárosi Főügyészség többszörösen minősített – felfegyverkezve és időskorú sértett sérelmére elkövetett – rablás és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az elkövető akár 15 év börtönt is kaphat.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik