Belföld

Megműtötték a német topmenedzsert, akit biztonsági őrök vertek össze a bulinegyedben

Komoly műtéten van túl az német menedzser, akit fiaival együtt összevertek a bulinegyedben másfél héttel ezelőtt. Az 57 éves férfi ügyvédje, Varga Zoltán lapunk megkeresésére elmondta, hogy ügyfele arca eltört, illetve több helyen is megsérült, ezért orvosi beavatkozásra volt szükség, hogy helyre tegyék a csontokat.

A múlt héten operálták meg Németországban, de még mindig kórházban van. Szakértő fogja megvizsgálni, hogy maradandóak-e a sérülései

– mondta Varga Zoltán.

A megtámadott férfi az egyik legnagyobb német autógyár vezető menedzsere, aki két, Magyarországon élő fiához jött a fővárosba. Elmentek a belvárosba, majd a vacsora végeztével elhagyták az éttermet. Mivel jól érezték magukat a szórakozóhelyen, ezért úgy gondolták, hogy visszamennek, de nem jutottak be. A biztonsági őrök az ajtóban rátámadtak a két gyerekre: gázsprével fújták le őket, majd ütni kezdték a nagyobbik fiút, akinek a kisebbik, 17 éves a segítségére sietett, mire őt is megrugdosták.

Az édesapjuk ekkor megpróbálta felvenni mobillal, hogy mi történik, erre megverték a biztonságiak. Az ügyvéd elmondása szerint nemcsak az apa, de az egyik fiú is súlyos sérüléseket szenvedett. Úgy kellett összevarrni az orrát az orvosoknak. A büntetőeljárás mellett kártérítési perre is számíthatnak a biztonsági őrök.

Az ügyfelemnek pont most lett volna egy komoly üzleti ügye. De mivel kórházban van, nem tudott elmenni rá. Egy ilyen vállalatvezető esetében egészen más összegek lehetnek, mint ami a magyar bíróságokon hasonló esetekben megszokott. Ráadásul nemcsak őt, de a gyerekeket is érte kár és lelki megrázkódtatás, aminek ugyancsak ára van. Az a szomorú, hogy minden ilyen eset rossz hírét viszi az országnak. Magyarországon elég erős a külföldiek elleni hangulat. Mivel előtte németül beszéltek, azt sem zárom ki, hogy ezért verték meg őket a biztonságiak

– mondta az ügyvéd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik