Belföld

30 év börtönt kaptak a budapesti kínai luxusbordélyház vezetői

A Készenléti Rendőrség munkatársai 5 helyszínen tartottak házkutatást és fogták el az üzemeltetőket közel öt évvel ezelőtt. A nyomozók a házkutatások során mások nevére szóló okmányokat, közel 10 millió forint értékű fizetőeszközt, kábítószergyanús anyagot, valamint három darab éles lőfegyvert és lőszereket is lefoglaltak.

W. G.-t és négy társát emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt állították bíróság elé. A vádirat szerint 2012 áprilisától Kínából toborozták a fiatal lányokat abból a célból, hogy Budapesten illegálisan üzemeltett bordélyházakban prostituáltként dolgozzanak. A szervezők egy mandarin nyelvű hetilapban „masszázsként” hirdették tevékenységüket. A megrendelők az újsághirdetésre történő bejelentkezés alapján vehették igénybe a szexuális szolgáltatást

A Fővárosi Törvényszék valamennyiüket bűnösnek találta prostitúció elősegítésének bűntettében, közülük négyet pedig emberkereskedelem bűntettében is. Az I. rendű vádlott továbbá bűnös közokirat-hamisításban, közokirattal visszaélés vétségében, hamis magánokirat felhasználása vétségében és hamis vád bűntettében is, míg a III. és IV. rendű vádlottak esetében a Törvényszék a kitartottság bűntettének elkövetését is megállapította.

Az öt vádlott közül hármat kábítószer birtoklás és más bűncselekmények miatt is elítélték. Az elsőrendű vádlott 10 év fegyházat kapott és örökre kitiltották az országból. A másodrendű vádlott 8 évet kapott és 8 évre kiutasították. A III. rendű vádlottat 6 év fegyházra, valamint ugyanennyi időre szóló Magyar Köztársaság területéről történő kiutasításra ítélték. A IV. rendű vádlottat 6 évre, az V. rendű vádlottat pedig 2 év – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a bíróság.

A Törvényszék a büntetések kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a többszörös halmazatot, a társtettesi elkövetést, a hasonló cselekmények elszaporodottságát, továbbá azt is, hogy a vádlottak a cselekményüket külföldi állampolgárként magyarországi tartózkodásukkal visszaélve, a hazai törvények semmibevételével követték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik