Belföld

Összevertek egy sofőrt, mert elütött egy utcára rohanó gyereket

A Nagykátai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, súlyos testi sértés bűntette miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki úgy megvert egy teherautó sofőrt, hogy kórházba kellett szállítani.

A férfi a nagykátai Sütő utcába ment a kocsijával, mert a keresztfia balesetet szenvedett. A gyermek kifutott az úttestre, és nekiszaladt az utcában közlekedő teherautónak. A gyermek a baleset után csak a lábát fájlalta. A gyermek édesanyja a rokonait, így a terheltet is értesítette telefonon a balesetről, a teherautó sofőrje pedig kihívta a mentőket.

A gyerek keresztapja a helyszínre érkezését követően kiszállt a kocsiból, majd a sofőrhöz szaladt és ütni kezdte. A sofőr 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett, továbbá az arca zúzódott, a bal szemöldöke felrepedt.

A Nagykátai Járási Ügyészség a férfit két hét alatt gyorsított eljárásban állította a Nagykátai Járásbíróság elé. A bíróság a férfit súlyos testi sértés miatt 1 év börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ítélete jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik