Belföld

Jogerősen öt év fegyházat kapott az unokáját megerőszakoló hajdúnánási férfi

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Debreceni Törvényszék tavaly novemberi ítéletét és 5 év fegyházra ítélte azt a hajdúnánási férfit, aki megerőszakolta a saját unokáját 2017 decemberében.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2016 nyarán fogadta be a tanyájára a legkisebb lányát a férjével és négy gyermekével. A férfi másfél évvel később szexuálisan is közeledni kezdett a 13 éves unokájához, majd megerőszakolta. A lány eleinte nem merte elmondani a szüleinek, hogy mit művelt vele a nagypapája, mert a férfi megfenyegette és attól félt, hogy baja esik.

Végül aztán mégis elmondta a szüleinek a dolgot, akik azonnal feljelentést tettek. A nagypapa tagadta a bűncselekményt. Az igazságügyi szakértői és a pszichológusi szakértői vélemények alapján azonban a bíróság megállapította, hogy a kislány szavahihető és valóban szexuális erőszak áldozata lett. A kislányt annyira megviselte az eset, hogy pszichológus segítségére szorult.

Megtudtuk, hogy a nagypapa közepesen ittas volt az erőszak elkövetésekor. Információink szerint az erőszakoskodó férfit két elmeorvosi szakértő is megvizsgálta az eljárás során. Ám egyikük sem állapított meg olyan körülményt, ami kizárta vagy korlátozta volna a beszámítható képességét.

A Debreceni Ítélőtábla egyetértett a Debreceni Törvényszék megállapításaival és helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az unokájával erőszakoskodó nagypapa jogerősen öt év fegyházat kapott, emellett öt évre eltiltották a közügyektől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik