Belföld

Kiadják a csehek Dér Csabát, a maffia bérgyilkosát

Másfél héttel ezelőtt egy prágai szállodában fogták el a cseh hatóságok Dér Csabát, a szerb maffia vajdasági származású bérgyilkosát. Dért gyanúsítják a Szilas-pataknál elkövetett rákospalotai emberöléssel, de a gyanú szerint Belgrádban és Amszterdamban is követett el emberöléseket. Megtudtuk, hogy a magyar hatóságok mellett a szerbek, valamint a hollandok is kérték a kiadatását.

Megkerestük a BRFK-t, hogy megtudjuk kihallgatták-e már a magyar hatóságok, és hogy mikor és hol várható az egyik legveszélyesebb bűnöző kiadatása, az alábbi választ kaptuk:

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a férfi jelenleg Csehországban kiadatási őrizetben van. A férfit a magyar rendőrség még nem hallgatta ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezte a férfi kiadatását.

– közölték, hozzátéve, az ügyben nem adnak bővebb tájékoztatás.

A csehek tehát kiadják majd a bérgyilkost. Már csak az a kérdés, hogy elsőként a szerbek, a magyarok vagy a hollandok vendégszeretetét élvezi majd.

A gyanú szerint csantavéri születésű férfi ölt ugyanis az egyik amszterdami étteremben. De az ő lelkén száradhat a harminchét éves Nebojša Marković kivégzése is. A holland mellett a brutális belgrádi gyilkosságról is videófelvétel készült. Ezen az látható, hogy az áldozat egy babakocsit próbál felállítani az autója mögött, amikor egy autó leparkol mellette, a gyilkos kiszáll, odamegy, és több lövéssel fejbe és mellkason lövi az áldozatot. A kivégzés után a tettes visszaül az autó anyósülésére, majd elhagyja a helyszínt.

De Dér ölte meg Jelačićot is 15 évvel ezelőtt. A jegyzőkönyvek szerint bement a Marina nevű étterembe, odasétált Jelačić mellé, egy kék zacskóból kivette a fegyvert, majd lelőtte a bűnözőt. Dér ezt követően kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik