Belföld

Amszterdami étteremben gyilkolt a vajdasági magyar bérgyilkos – videók a történtekről

Fényes nappal lőtt le egy horvát maffiózót Dér Csaba az egyik amszterdami étteremben – írja az nltimes.nl. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a magyar állampolgársággal is rendelkező vajdasági bérgyilkos július nyolcadikán érkezett Amszterdam Zaid nevű városrészébe.

Turistának öltözve belépett a Beethoventraaton található étterembe, majd lelőtt egy 62 éves férfit. A férfit kórházba vitték, de az életét már nem lehetett megmenteni. A nyomozás során kiderült, hogy a többszörösen körözött vajdasági bérgyilkos követte el ezt a tavaly nyári gyilkosságot is.

A térfigyelő kamerák  rögzítették a történteket. Jól látszik, hogy Dér belenyúl a táskájába, majd lazán besétál a babakocsi mellett ülő nő mellett az étterembe. A következő felvételen pedig már az látszik, hogy szalad kifelé, és elteszi a fegyverét. A vendéglátóhelyen tartózkodók pedig fejvesztve menekülnek a helyszínről.

A gyanú szerint csantavéri születésű bérgyilkos  ölte meg január elején a harminchét éves Nebojša Markovićot is. A brutális belgrádi gyilkosságról ugyancsak videófelvétel készült. Ezen az látható, hogy az áldozat egy babakocsit próbál felállítani az autója mögött, amikor egy autó leparkol mellette, a gyilkos kiszáll, odamegy, és több lövéssel fejbe és mellkason lövi az áldozatot. A kivégzés után a tettes visszaül az autó anyósülésére, majd elhagyja a helyszínt.

Állítólag a maffia bérgyilkosa követhette el a tavaly szeptemberi újpalotai gyilkosságot is, amikor egy összeszurkált holttestet találtak a Pólus Center mellett található Szilas-patak partján.

De a többszörösen körözött férfi ölte meg Jelačićot is 15 évvel ezelőtt. A jegyzőkönyvek szerint a csantavéri férfi bement a Marina nevű étterembe, odasétált Jelačić mellé, egy kék zacskóból kivette a fegyvert, majd lelőtte a bűnözőt. Dér ezt követően kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik