Belföld esport

300 milliót költ az MTK az ország első e-sport arénájára

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Magyarország első e-sport szakosztályát 2017. szeptember 7-én hozta létre az MTK Budapesten, a videójátékosok pedig saját arénát kapnak az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Tavaly még úgy tűnt, hogy megakad a kivitelezés, mert a szerkezetkész épület átalakítására kiírt közbeszerzés eredménytelenül zárult: míg az MTK-nak 221,6 millió forintja volt a beruházásra, a legalacsonyabb ajánlat is 313,9 millió forint volt.

Mi az e-sport, és hogy lesz ebben Magyarország nagyhatalom?
Tavasszal kiderül, hogy tényleg felkerülünk-e az e-sport világtérképére.

A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció szerint az e-sport aréna ügye sínre került: a munkálatokat az NF Solár Hungária Kft. 296,9 millió forintért végzi el. Alvállalkozóként a Zalaspró Kft.-t és az ML Online Kft.-t jelölték meg.

Az NF Solár Hungária Kft. honlapja alapján a cég elsősorban napelemekkel, napkollektorokkal foglalkozik, az Opten céginformációs adatbázis szerint 2017 áprilisában változtatták főtevékenségüket lakó- és nem lakó épület építésére. A vállakozás 100 százalékos tulajdonosa a Angels Hostess Marketing Kft.

Korábban is voltak közpénzes munkáik:

  • 2018 szeptemberében nyerték el a mogyoródi gyermekorvosi rendelő elbontására és egy új egészségház kivitelezésére kiírt közbeszerzést 240,2 millió forintért.
  • Egy hónap múlva ismét Mogyoródon diadalmaskodtak: 63,1 millió forintért vállalták el a régi orvosi rendelő átépítését.

Tavaly novemberben egy kormányhatározatban rögzítették, hogy 450 millió forintért épülget fel az MTK e-sport arénája – ide nem értve a szükséges árubeszerzéseket, tehát a speciális informatikai felszerelést.

Sokan hülyeségnek tartják, de már itthon is milliárdos üzlet
Az eNET immáron harmadik éve kutatja, hogy kikből áll a hazai e-sportolók köre, hogyan és mennyit játszanak, és emellett, mennyit is költenek a hardcore gamerek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik