Belföld

Megvonták a szombathelyi alpolgármester hatásköreit a rabszolgatörvényről szóló szavazás után

Ahogy nemrég megírtuk, a szombathelyi önkormányzat nemet mondott a rabszolgatörvényre: az alpolgármester ugyanis megszavazta a napirendi javaslatot, így a közgyűlés határozatképes lett.

Molnár Miklós alpolgármester már ugyan nem szavazta meg a határozatot, de mivel a fideszesek nem mentek el az ülésre, az átment a szavazáson, emlékeztet az Index.

Ennek következménye lehet, hogy Puskás Tivadar polgármester megvonta Molnár Miklós hatásköreit, az alpolgármester gazdasági jellegű teendőit részben a polgármester, részben a másik alpolgármester végzi majd el.

A hétfői közleményben azt írták:

A mai napon Dr. Puskás Tivadar polgármester megvonta Molnár Miklós alpolgármesterre átruházott hatásköreit. A gazdaságfejlesztés és mérnökképzés, valamint a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., a SZOMHULL Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ cégfelügyelete, illetve a Művelődési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete felügyelete, irányítása kapcsán Illés Károly alpolgármester, míg a pénzügyek és a költségvetés tekintetében a Polgármester gyakorolja a jogokat a továbbiakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik