Belföld

Nem árulja az Aldi a Magyar Hangot, ezért a hetilap beperli az áruházláncot

A megszűnt Magyar Nemzet munkatársainak lapja ma már az egyik legnagyobb példányszámú hetilap Magyarországon, decemberben például  11 500 darab fogyott belőle. Ezek után nem meglepő, hogy a Magyar Hang a Tescóban, az Auchannál, a Lidlnél, a Sparnál, de még a CBA-nál is megvásárolható, az Aldi viszont nem hajlandó kitenni a polcaira – írja a Media1. A lap értesülése szerint ezért a Magyar Hang beperli az Aldi áruházat.

Lukács Csaba lapigazgató a Media1-nek elmondta, az Aldi indoklása szerint azért nem árulják a Magyar Hangot, mert:

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. árukínálatát folyamatosan a vásárlói igények és visszajelzések szerint alakítja. A sajtótermékek esetében az áruházlánc évente több alkalommal egyeztet a Lapker Zrt.-vel a magyarországi nyomtatott lapok értékesített példányszámaival kapcsolatban és ezek, illetve a Lapker Zrt. javaslatai, valamint fogyasztói elvárások alapján dönt az üzleteiben kapható sajtótermékek portfóliójáról. Megvizsgáljuk a Magyar Hang értékesítési példányszámait és az áruházi értékesítés lehetőségeit.

Változás viszont január óta sem történt, miközben a mindössze néhány ezres példányszámú Figyelő ott virít az Aldi polcain. A Média1 emlékeztet arra, hogy 2016 márciusában az akkor éppen Simicska Lajos érdekeltségében lévő és kormánykritikussá vált Magyar Nemzetet az áruházlánc egyik napról a másik levette a polcairól, és helyére a kormánypárti Magyar Idők került.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik