Belföld

Megaláztak, ököllel vertek az anyjáék egy óvodás kisfiút

A Pécsi Járásbíróság  S. P. elsőrendű és Cs. K. másodrendű vádlottakat társtettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmények miatt 1 év börtönre ítélte, melynek a végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság 2012-ben az asszonynál Cs. K.-nál helyezte el a korábbi élettársi kapcsolatából született fiát. A nő 2015 szeptemberében élettársi kapcsolatot létesített az elsőrendű vádlottal. Ezt követően a közösen nevelt gyermek viselkedése megváltozott. A gyereket pszichológushoz kellett vinni a dühkitörések miatt.

Az óvodai nevelők észlelték, hogy a gyermek nyakán, karján, orrán foltok, horzsolások vannak, amelyek azáltal keletkeztek, hogy a nevelőapja megütötte, ennek a gyerek anyja is szemtanúja volt. Nevelőapja rendszeresen kigúnyolta, provokálta és elbizonytalanította a gyereket az óvoda területén.

2016 tavaszán az óvodai nevelők észlelték, hogy a gyermek torkán ujjnyomok, alkarján erőteljes megragadás nyomai láthatók, vállán pedig véraláfutás volt megfigyelhető. Ezek a sérülések is a nevelőapja bántalmazása következtében keletkeztek.

A kéthetente történő láthatások során a gyermek édesapja és nagymamája is észlelte a külsérelmi nyomokat a gyermeken, amelyek úgy keletkeztek, hogy a nevelőapja verte a gyereket, mert szerinte rosszul viselkedett. Mindennek a gyerek anyja is a szemtanúja volt.

A vádlottak napi rendszerességgel vásároltak egy pécsi élelmiszerboltban a kisfiúval. Az üzlet alkalmazottai több alkalommal is szemtanúi voltak annak, hogy a hozzátartozók bántják és rángatják a kicsit.

Egy alkalommal a nő a bevásárlókocsiban ülő gyermeket rázni kezdte, hogy kiessen a kocsiból. Ennek hatására a gyermek több alkalommal a bevásárlókocsiba ütötte a fejét. De olyan is többször előfordult a boltban, hogy a nevelőapja lökdöste és ököllel arcon ütötte a kisfiút, valamint hogy az asszony a fején megütötte őt.

Októberben a bolt kamerája rögzítette, hogy a nevelőapja úgy megütötte az áruházban a gyermeket, hogy az összeesett és csak másodpercekkel később édesanyja, a másodrendű vádlott segítségével állt fel. Ezt követően az asszony métereken keresztül húzta a térdepelő gyermeket a pénztárig.

2016 novemberében az óvodában észlelték, hogy hiányzik a gyerek egyik foga. Ennek oka az volt, hogy a nevelőapja olyan erősen szájon ütötte, hogy kiesett. Ezt követően az édesapjánál helyezték el a gyereket. Néhány héttel később pedig a gyerek anyja szakított az élettársával.

Az ügyész, a nevelőapa és a védője is tudomásul vette az ítéletet, így az elsőrendű vádlott esetében az jogerőre emelkedett. A gyerek anyja elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, ezért az anya vonatkozásában a Pécsi Törvényszék dönt majd másodfokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik