Belföld

15 szúrással, vágással végzett újszülött babájával egy borsodi anya

Letartóztatta a bíróság azt a felsőzsolcai nőt, aki megszülte, majd megölte a gyermekét hat nappal ezelőtt. A gyanú szerint a többgyermekes fiatalasszony egészséges lánygyermeknek adott életet, majd közölte élettársával, hogy vérzik.

A férfi ezért elment szólni édesanyjának és közelben lakó anyósának, amikor pedig közösen visszaértek, a nő magára zárta az ajtót, hogy mosakodik. A férfi azonban betörte a bejárati ajtót és az akkor már erősen vérző nőhöz mentőt hívtak.

A nő durván, ellenségesen viselkedett és nem akart kórházba menni. Amikor bevitték a kórházba, nem akarta megengedni az orvosoknak, hogy megvizsgálják. Az orvosok végül megállapították, hogy néhány órával korábban szült a nő.

Ezt követően a hozzátartozók otthon az ágyban találták meg az újszülöttet. A kiérkező mentőorvos viszont már csak a halál tényét tudta megállapítani. A gyermeken 15 – valamilyen szúró-vágó eszközzel elkövetett – vágás volt a nyaka körüli részen.

A gyanúsítottal szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségének megállapítása esetén 10 évtől 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés is kiszabható. A nő tagadta a bűncselekmény elkövetését, és érdemi vallomást sem tett.

A kiszabható legsúlyosabb büntetési tétel miatt tartani lehet attól, hogy a nő megszökne vagy elrejtőzne. Mivel pedig az ügyben kihallgatandó tanúk a nő hozzátartozói, környezetében élő személyek, így feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén megpróbálná befolyásolni őket, megnehezítve ezzel az eljárást.

A bíróság ezen indokok alapján letartóztatta a nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik