Belföld

Kormány: Trendi családban élni

A migránsokat Európára szabadító Soros Györggyel riogatás mellett a kormány másik slágertémája a családpolitika. Főleg azóta, hogy Orbán Viktor évértékelőjében bejelentette, hogy a újabb pénzeső vár azokra, akik legalább három gyereket vállalnak.

Valami megváltozott, Orbán világában megjelent az ellenzék
A miniszterelnök évértékelőjét értékeljük.

Sölch Gellért, az Emmi egyik helyettes államtitkára most új frontot nyitott a Fidesz-KDNP-kormány családpolitikájának reklámozására, és fiatalosnak gondolt fordulattal próbálta családalapításra buzdítani a fiatalokat:

A kormány családvédelmi intézkedéseinek és a családsegítő szervezetek munkájának köszönhetően egyre inkább trendi családban élni és erről beszélni

– állította a helyettes államtitkár, aki természetesen azt a kormánypárti mantrát is hozzátette, hogy az Orbán-kormány a családpolitikában és nem a bevándorlásban látja a fogyatkozó magyar népesség problémájának megoldását.

Sölch Gellért elmondta, sok fiatalnak hozhat kedvet a gyermekvállaláshoz a fiatal házasok gyermekvállalási támogatásaként igényelhető 10 millió forint, a csok kibővítése, a négy gyermeket felnevelő anyák adókedvezménye, a nagycsaládos autóvásárlási program, a bölcsődei férőhelyek bővítése, a nagyszülői gyed és a második gyermektől kérhető egymillió forintos jelzáloghitel-elengedés.

Korábban megírtuk, hogy a helyzet nem annyira egyszerű, mint ahogy a helyettes államtitkár lefestette, nem csak sok gyerek, szerencsés csillagzat is kell a 27,5 milliós családtámogatáshoz. És azt is kiemeltük, hogy a négygyermekesek ugyan nagyot nyernek, a háromgyerekeseken viszont spórol a kormány.

A négygyerekesek nagyot nyernek, a háromgyerekes anyákon spórol a kormány
Novemberben még arról volt szó, hogy a háromgyerekeseknek sem kell többé személyi jövedelemadót fizetniük, ez azonban évente nagyjából 75 milliárd forinttal többe kerülne a költségvetésnek.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik