Belföld

Kellemetlen lesz a hétvége időjárása

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de a nyugati megyékben borult időszakok is várhatók, a legtöbb napsütés pedig a Tiszántúlon valószínű. A Nyugat-Dunántúlon szórványosan, az Északi-középhegység térségében néhol fordulhat elő kisebb eső, zápor. Az északias szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, főként a Dunántúlon alakulhat ki helyenként kisebb eső. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Hétfőn eleinte változóan, majd többnyire erősen felhős időre számíthatunk, napközben csapadék nem valószínű, estétől a Dunántúlon egyre több helyen lehet eső, zápor. A délnyugati, majd a nyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű.

Forrás: kiderül.hu

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik