Belföld

Nyolc és fél év fegyházat kapott a 93 éves asszonyt kirabló férfi

A Salgótarjáni Járásbíróság első fokon nyolc és fél év fegyházra ítélt egy 23 éves férfit egy 93 éves sértett sérelmére elkövetett rablás  és lopás vétsége miatt.

A férfi 2017 szeptember végén berúgta egy salgótarjáni lakás bejárati ajtaját, és 40 ezer forintot és bankkártyát lopott.

Néhány hónappal később bekopogott egy helyi ház bejárati ajtaján, majd az ajtót nyitó, 93 éves asszonyt mellkason lökte. Az idős nő a földre esett, a férfi elvette a tévéjét, és azt a tízezer forintot, amit talált.

A rablással okozott 120 ezer forint kárból 110 ezer megtérült, mert lefoglalták tőle a televíziót.

A Salgótarjáni Járásbíróság a letartóztatásban lévő férfit halmazati büntetésként 8 év 6 hó fegyházra ítélte, és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi különös visszaeső, a büntetéséből feltételes szabadságra sem bocsátható.

A bíróság elrendelte a férfivel szemben korábban, más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását, és le kell töltenie egy olyan szabadságvesztést is, amelyből feltételes szabadságra bocsátották 2017 júniusában. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik