Belföld

Az MTI szerint a CEU már nem magyar egyetem

A világ 200 legjobb egyeteme között van a Semmelweis gyógyszerészeti képzése címmel számolt be az MTI a Quacquarelli Symonds (QS) képzési területekre lebontott egyetemi rangsoráról. Mint korábban megírtuk, a legjobban a CEU szerepelt ezen a listán, amelynek központja már Bécsbe költözött Budapestről, miután a magyar kormány úgy szabta át a felsőoktatási törvényt, hogy a továbbiakban nem volt értelme Magyarországon működnie a CEU-nak.

Hét tudományterületen a CEU Magyarország legjobb egyeteme
Politikatudományból 41. helyen áll a világrangsorban.

Azonban térjünk most vissza az MTI rövidhíréhez, amelyben említést tesznek a Semmelweis Egyetemről, a Debreceni Egyetemről és Szegedi Tudományegyetemről, mint azokról a magyar egyetemekről, amelyek felkerültek a listára.

A CEU viszont kimaradt a felsorolásból

– ahogy a Népszava is megírta.

Kizárt dolog, hogy az állami hírügynökségnél slendriánságból ne vették volna észre, hogy a CEU végzett a legjobb helyen. Márpedig azt írták, hogy „a Semmelweis Egyetem a 308. helyen végzett, ami a hazai egyetemek közül a legjobb eredmény”.

Így csak az lehet a megoldás, hogy a CEU-t nem számítják az állami pénzből működő MTI-nél magyar egyetemnek. Ez azért lenne furcsa, mert a kormánypárti megszólalók határozottan állítják, hogy álhír, hogy a magyar kormány elüldözte a CEU-t, hiszen továbbra is működnek Budapesten képzéseik. Hétfőn például Szijjártó Péter bizonygatta ezt a BBC-n.

A BBC riportere azt mondta Szijjártó Péternek interjú közben, hogy „párhuzamos univerzumban él"
A magyar külügyminiszter fél órán át győzködte a brit riportert, hogy van Soros-terv, és a kormánynak feladata ezt plakátokon tudatni az állampolgárokkal.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik