Belföld

Mészáros biztosítója 15 milliót spórol egy váratlan lépéssel

Januártól már nem tagja a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartózó CIG Pannónia – tudta meg a korábban Mészáros Lőrinc portfóliójába tartozó Világgazdaság.

A lap értesülését a biztosító is megerősítette. Közlésük szerint a CIG Pannónia szigorú költséggazdálkodással működik, és többek között ennek is köszönhetően pénzügyileg stabil, nyereséges szereplője a magyar biztosítási piacnak. Hozzáteszik: az indoklás annak fényében meglepő, hogy egy érdekvédelmi szervezet tagságának haszna aligha értékelhető pusztán gazdasági számítások alapján.

A mostani lépés közvetlen kiváltó oka az lehetett, hogy miközben a CIG tavaly beolvasztotta az MKB biztosítókat (amelyek szintén tagjai voltak a Mabisznak), a szövetség új alapszabályt fogadott el, amely szerint a tagsági díjat a csoportszintű korrigált díj alapján vetik ki.

A potyautas megoldással korábban évi 7-8 milliót spórolt a CIG, a fúzió utáni teljes kilépés pedig 12-15 millió forintos megtakarítás, ami a tavalyi 2,1 milliárdos adózott nyereséghez képest elenyészőnek látszik.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik