Belföld

Megszólalt a férfi, akit túszul ejtett a szökött rab

Megszólalt a 63 éves sofőr, akit túszul ejtett a szökött rab Budapesten, írja a Blikk. A sofőr elmondása szerint csak szokás szerint parkoló helyet keresett, amikor szembe találta magát Sz. Károllyal.

Mint mondta, nem volt számára menekvés, először csak a szélvédőjén keresztül látta a fegyvert, majd nemsokkal később már a rab a kocsiban szegezte rá a pisztolyt. 

Hozzátette, útközben igyekezett nyugtatni a férfit, aki elmesélte neki, hogy most ítélték 11 év börtönre, de „semmi kedve hozzá”. A szökött rab eközben végig fegyverével hadonászott, a sofőr rá is szólt, mire a rab bocsánatot kért.

A sofőr azzal nyugtatta a férfit, hogy amíg ott van mellette, addig nem fognak lőni.

A 35 éves Sz. Károlyt garázdaság és rongálás vétsége miatt hallgatták ki másodfokon pénteken. A Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetésre ítélte jogerősen. A férfi az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel.

A dulakodás során a férfinak sikerült megszerezni az őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

Nincs kihallgatható állapotban a bíróságról megszökött fegyenc
Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást.

Az ügyben eljáró bírói tanács a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő férfi fegyverrel túszul ejtette. A tússzal az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót megállásra kényszerített a fegyverével. Ezután a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

Sz. Károlyt végül több lövéssel eltalálták a rendőrök, Újpalotán elfogták, súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Sz. Károlyt nem először ítélték el erőszakos bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik