Belföld

Magához tért a szökött rab, édesanyja néhány percre bemehetett hozzá

Vasárnap magához tért Sz. Károly, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből, majd tűzharcba keveredett a rendőrökkel pénteken. A Blikk úgy tudja, a 35 éves férfit egyedül édesanyja látogathatta meg, ő is csak néhány percig lehetett bent fiánál, szigorú őrizet mellett.

A 35 éves Sz. Károlyt garázdaság és rongálás vétsége miatt hallgatták ki másodfokon pénteken. A Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetésre ítélte jogerősen. A férfi az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel. A dulakodás során a férfinak sikerült megszerezni az őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az ügyben eljáró bírói tanács a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő férfi fegyverrel túszul ejtette. A tússzal az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót megállásra kényszerített a fegyverével. Ezután a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

Sz. Károlyt végül több lövéssel eltalálták a rendőrök, Újpalotán elfogták, súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Sz. Károlyt nem először ítélték el erőszakos bűncselekmények miatt.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik