Belföld

Ismerősére bízta a kislányát, hogy el tudjon menni a műkörmöshöz, szörnyű dolgot műveltek vele

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az anyát, aki nem törődött a hétéves kislányával, vele együtt csavargott, előtte italozott az alkalmi ismerőseivel.

A nő egyedül nevelte a 2010-ben született kislányát egy dorogi lakásban. Az anya rendszeresen ivott, alkalmi ismerőseivel, barátaival több napon keresztül csavargott, miközben gyermekét vagy magával vitte vagy véletlenszerűen másra bízta.

Egy ilyen alkalommal egy rövid ideje megismert családra bízta a kislányát. Ez ahhoz vezetett, hogy a kicsi szexuális bűncselekmény áldozata lett. Az anya ezután sem tartotta szükségesnek, hogy a lányát pszichológushoz vigye, segítse a trauma feldolgozásában.

A nő nem gondoskodott a gyermek tisztaságáról, ruhái rendezetlenek, koszosak voltak, a kislány többször visszatérő tetű fertőzését sem kezelte. A kislány sokszor tanúja volt az anyja és a férfi ismerősei italozásának. Többször is ott aludt el, ahol édesanyjával épp tartózkodott, például a Duna parton, vagy a nő férfi ismerőseinél.

Másfél évvel ezelőtt az anya az esztergomi Mária Valéria hídon ittas állapotban kiabált, aktuális partnerével együtt megpróbált leugrani a hídról, miközben az akkor hét éves kislánya is velük volt. A gyerek annyira megijedt és remegett, hogy a kiérkező rendőrök alig bírták megnyugtatni.

Az asszony a hatóságok többszöri felszólítása ellenére sem változtatott az életvitelén, ezért a kislány nevelőszülőkhöz került.

Az Esztergomi Járásbíróság kiskorú veszélyeztetése miatt 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte az anyát. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik