Belföld

Tizenkét év fegyházat is kaphat a gyerekekre lövöldöző székesfehérvári férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés, fegyveresen elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen 35 éves férfivel szemben, aki tavaly áprilisban légpuskával lövöldözte a gyerekeket egy székesfehérvári lakás ablakából.

A nyomozás adatai szerint a férfi nyugtatókat vett be és arra ivott. Az általa bérelt hetedik emeleti lakás ablakából, egy engedély nélkül tartott lőfegyvernek minősülő, távcsővel felszerelt légpuskából célzott lövést adott le a szemközti bevásárlóközpont előtti buszmegálló előtt várakozókra.

Öt embert talált el, közülük hárman könnyű sérülést szenvedtek.

A férfi a kihívóan közösségellenes garázda cselekményét Székesfehérvár egyik legforgalmasabb csomópontjánál hajtotta végre, amelynek a közelében egészségügyi és oktatási intézmények, valamint bevásárlóközpont található. Cselekménye a város lakóiban megbotránkozást, riadalmat keltett, a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Az ügyészség végrehajtandó fegyházat kért a férfira, aki a Büntető Törvénykönyv szerint akár 12 évet is kaphat a lövöldözés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik