Belföld

Kiengedték a kórházból a szökött fogoly által megvert börtönőrt

Hazamehetett a családjához az a börtönőr, akitől elvette a fegyvert az a fogoly, aki pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről. A fegyőrt azért vitték a Bajcsy- Zsilinszky kórházba, mert megsérült a fogollyal való dulakodás során. A fegyőrnek bedagadt az arca, és a szeme környéke is bekékült a bántalmazás során.

A bántalmazott fegyőrt meglátogatta a börtönben Tóth Tamás, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, és Schmehl János, a helyettese is. Tóth a látogatás soron biztosította a fegyőrt, hogy nyugodtan maradjon otthon addig, amíg teljesen rendbe nem jön lelkileg és fizikailag.

A bántalmazott fegyőrnek szerencsére nem lett komolyabb baja. Jelenleg betegállományban van, és otthon gyógyul tovább.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderüljön hibázott-e a fegyőr a bíróságon. Az elsődleges vizsgálat azt állapította meg, hogy nem hibázott a börtönőr a fogvatartott előállításakor.

Mint korábban megírtuk, a 35 éves Sz. Károly a tárgyalóteremben elvette az egyik őr fegyverét, túszul ejtett egy másik őrt (őt az épület előtt elengedte), majd megállított egy Nissant, amelynek vezetőjét fegyverrel kényszerítette, hogy segítse őt a menekülésben. Újpalotában megpróbált autót cserélni, a megállított Mercedes sofőrje azonban dulakodni kezdett vele, így a rendőrök utolérték.

Összesen 25 lövést adtak le a szökevényre, hét el is találta, súlyos állapotban került kórházba. Állapotát stabilizálták és tegnap magához is tért.

Kiemelt kép: Mihádák Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik