Belföld

Bankrablással is próbálkozott már a lelőtt szökött rab

A Blikk úgy tudja, hogy a pénteken több mint félórás hajsza után megállított Sz. Károly azonos azzal a férfival, aki 2017-ben, megkísérelt kirabolni egy kőbányai bankfiókot,  ám menekülés közben egy kisteherautó elgázolta. Sz. Károly akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért, ezért eleve a zárkájából vitték pénteki tárgyalására, amelyen újabb 13 hónapos börtönbüntetésre ítélték garázdaság és rongálás miatt.

Mint korábban megírtuk, a 35 éves férfi a tárgyalóteremben elvette az egyik őr fegyverét, túszul ejtett egy másik őrt (őt az épület előtt elengedte), majd megállított egy Nissant, amelynek vezetőjét fegyverrel kényszerítette, hogy segítse őt a menekülésben. Újpalotában megpróbált autót cserélni, a megállított Mercedes sofőrje azonban dulakodni kezdett vele, így a rendőrök utolérték.  Összesen 25 lövést adtak le a szökevényre, hét el is találta, súlyos állapotban került kórházba, de állapotát stabilizálták.

A Fővárosi Törvényszék pénteki közleménye szerint a bíróság nem követett el hibát, amikor úgy rendelkezett, hogy levehetik a vádlott kezéről a bilincset a tárgyalóteremben.

Lőjétek már le! – kiáltotta a szökött rabbal dulakodó sofőr
Egy másik sofőrt is fegyverrel akart vezetésre kényszeríteni Sz. Károly, de ő szembeszállt vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik