Belföld

Lőjétek már le! – kiáltotta a szökött rabbal dulakodó sofőr

Mint arról részletesen beszámoltunk, pénteken akciófilmbe illő jelenetek zajlottak Budapesten, miután egy börtönbüntetésre ítélt fogoly a fegyőrt lefegyverezve megszökött a Fővárosi Törvényszékről, túszt ejtett, majd egy sofőr fejéhez fegyvert tartva autóval menekült, végül a rendőrök lelőtték.

A Bors most a menekülés egy újabb részletéről számolt be. Sz. Károly a Nissanal – melynek sofőrjét fegyverrel vezetésre kényszerítette – egészen Újpalotáig jutott, ahol autót akart váltani.

Ez azonban nem sikerült neki, a kiszemelt autó sofőrje, B. Zoltán ugyanis szembeszállt vele.

A férfi a hátsó ülésen ülő húgával autózott, amikor a szökött rab pisztollyal a kezében feléjük szaladt, és közben háromszor az őt üldöző rendőrökre lőtt.

„Eléjük ért, és elkezdte püfölni a szélvédőt a fegyverrel, aztán be akart szállni a hátsó ülésre, nyilván Zolit is arra akarta kényszeríteni, mint a másik sofőrt” – idézte a a Bors a férfi egyik ismerősét. „Dulakodni kezdtek, Zoli rámászott a férfira, a vállát és a fegyvert tartó kezét szorította le, miközben azt ordította a zsaruknak: lőjétek már le! Valahogy átfordította magán, és ellökte, mire a fickó elszaladt. Nem tudom, a fegyver nála volt-e még, de a rendőrök ezután hamar utolérték és lelőtték.”

A napilap szerint Zoltán a barátainak azt mondta: a másodperc tört része alatt kellett mérlegelnie, hogy milyen módon kerülheti el leginkább a bajt. Attól félt, hogy a fegyenc átlő az üvegen, és megsebesíti a testvérét, aki Bors szerint sokkot kapott a történtek hatására, és orvosi ellátásban részesült.

Mint tegnap megírtuk, a végül több lövéssel megállított Sz. Károlyt súlyos állapotban szállították kórházba, de az állapota stabil.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik