Belföld

Nagy Blanka egy ideig kivonja magát a közszereplésből

Timmermansszal még találkozott, de most már az érettségire és a felvételire koncentrál.

Egy ideig kivonja magát a közszereplésből Nagy Blanka, aki azzal lett ismert, hogy egy kecskeméti tüntetésen elég erős szavakkal illette a hatalmon levőket, Áder Jánost például bajszos fasznak nevezte. Arról nyilván lehet vitatkozni, hogy mennyire üdvözlendő ez a hangnem, Bayer Zsolt viszont a kormány tévéjében bátran beleszállt a végzős gimnazistába, „szerencsétlen, nyomorult rohadt kis prolinak” nevezve, a „jólértesült” Ripost pedig azt írta róla, hogy több tantárgyból bukásra áll, kár, hogy ez a diáklány szerint nem igaz.

Mindenesetre a karakteres közéleti szereplőkre kiéhezett ellenzéki szimpatizánsok körében ez is elég volt az ismertséghez, netán még a népszerűséghez is, és odáig gyűrűzött, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke és az Európai Szocialisták listavezetője, aki Budapestre látogatott az MSZP kongresszusára, jelezte, hogy szeretne találkozni Nagy Blankával.

A hvg.hu azt írja: a találkozóra sor került, néhány percet beszélgettek, és a fiatalok jövője volt a téma. Timmermans arról beszélt, hogy kellenek olyan emberek, akik utat törnek és a többiek is csatlakoznak hozzájuk, a fiatalokat pedig támogatni kell, ahogy az MSZP tette Nagy Blankával.

A portál megkérdezte a gimnazistától, hogy lesz-e az EP-választás kampányarca, de ő azt felelte: most már az érettségire és a felvételire koncentrál, nem akar politikai szerepvállalás miatt kockáztatni, így augusztusig kivonja magát a közszereplésből. (Fotó: MTI / Mónus Márton)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik