Belföld

Gulyás Gergely: Ezen az oldalon újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent

  Remélem, hogy a jó újságírók a jobboldalon dolgoznak. Az biztos, hogy ezen az oldalon újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent.

– nyugtatta a jobboldali újságírókat Gulyás Gergely a Magyar Hírlapnak adott interjújában, miután szemmel láthatóan még mindig nem tette túl magát a kormánypárti sajtó azon, hogy a fideszes médiaalapítvány nemrég lemondott vezetője, Varga István február elején komoly kritikát fogalmazott meg a jobboldali sajtóval szemben.

Varga kijelentése után először Kocsis Máté vette védelemébe a jobboldali újságírókat.

Gulyás a Magyar Hírlapnak adott interjújában beszélt a közbeszéd állapotáról is:

Egy-egy erősebb megjegyzés a mi oldalunkról is elhangzik, viszont az a kocsmai stílus, amely az ellenzék részéről általánossá vált, nálunk nem szokás. Még ha valaki nem is feltétlenül híve a kormánypártoknak, de meghallgatja mondjuk a miniszterelnök évértékelő beszédét, nem nehéz belátnia, hogy van egy világos eszmei alapokon nyugvó kormányzás, egyértelmű célokkal, értékrenddel és ennek megfelelően meghozott döntésekkel. Ma ezzel szemben álló alternatívát nem látunk a közéletben. Ráadásul a balliberális oldal mostanra a demokrácia alapszabályait sem fogadja el, viszont kiegészült a Jobbikkal is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik