Belföld

Kocsis Máté nem győz bocsánatot kérni a jobboldali újságíróktól

Önök azok, akikre számíthatunk.

Levélben kért bocsánatot a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté a kormánypárti újságíróktól a jobboldali médiaholding éléről hétfőn leváltott Varga István szavai miatt.

Mint arról beszámoltunk, Varga István, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke egy békéscsabai helyi tévének adott interjúban arról beszélt, hogy a kormánnyal szemben kritikus sajtó igényesebb és jobb minőségű, mint a kormánypárti sajtótermékek, ő pedig nem azt szeretné látni, hogy „minden szép és jó és mindenki jól szerepelt, és a kormánynak csak hibátlan döntései vannak”.

A Pesti Srácok (amely egyébként kívül maradt az alapítványon) közzé is tette a Kocsistól kapott levelet, amely mindenképpen megérdemli a változtatás nélküli utánközlést:

Méltánytalan és valótlan, amit Varga István egykori képviselőtársam Önökről mondott. Méltánytalan, mert Önök azok, akikre a mindennapokban és a leghangosabb politikai csatákban is mindig számíthatunk. Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik – ha kritikusan is – mellettünk állnak, amikor hibázunk.

Mindemellett valótlan, és ezáltal sértő is Varga István állítása, mert az igényesség és az intellektuális fölény már akkor is az Önöké volt, amikor létszámukban messze elmaradtak a posztkommunista és liberális kollégáiktól. Használva Varga úr erőltetett “ideát-odaát” logikáját, ideát mind a “régi nagy öregek”, mind az új generáció tagjai döntő többségükben tanultabb, műveltebb, ha úgy tetszik igényesebb újságírók, mint odaát. Az önök értékalapúságáról már nem is beszélve, amely a nemzeti oldal számára folyamatosan zsinórmértéket, támaszt jelent.

Tényleg sok Népszavát, Indexet és Magyar Narancsot olvashat Varga István, talán így ivódott bele a “odaátiak” oktalan felsőbbrendűség-kultusza.

Szégyellem magam az általa elmondottak miatt, ezért helyette is bocsánatot kérek Önöktől.

További jó munkát és kiváló egészséget kívánok mindannyiuknak!

Információink szerint egyébként Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter közölte Vargával, hogy kegyvesztetté vált, a kormányfő környezetében ugyanis nagy felháborodást keltett a békéscsabai interjú. (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Rogán vitte a selyemzsinórt a jobboldali médiát ekéző Varga Istvánnak
A miniszterelnök környezetében nem tartották megbocsáthatónak a jobboldali sajtóval és a kormánypropagandával szembeni kritikát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik