Belföld

Részeg orosz balhézott a Wizz Air Budapestre tartó járatán

Egy nagydarab orosz férfi okozott fennakadást a Wizz Air W62494 számú, Tenerife–Budapest járatán hétfőn késő este – írja az Index az egyik olvasójának beszámolója alapján. A kopasz férfi egy zacskó piával szállt fel a gépre, ahol 4-5 felest gurított le. Néhány utas jelezte a személyzetnek, hogy nem kellene tovább itatni az erőszakos férfit, de a stewardessek továbbra is vitték neki a rövidet.

A beszámoló szerint a férfi a többi utast folyamatosan molesztálta, lökdöste, a kezével megállította a mellette elhaladókat, teljesen kezelhetetlen volt. Az egyik légiutas-kísérő megpróbálta lecsillapítani, de a férfi folytatta a balhét.

Leszállás után a férfi a gép lépcsőjén megcsúszott, és arccal tompította esését.

Alaposan megüthette magát, mert folyamatosan kiabált, de annyira részeg volt, hogy meg sem tudott mozdulni. Mindenki tehetetlenül nézte, egy biztonsági ember volt a közelben, aki hiába nyomkodta a walkie-talkie-ját, nem kapott választ. Az utasok jobb híján átlépkedtek rajta, senki sem vállalkozott arra, hogy megmozdítsák a hatalmas testet

– mondta az Indexnek egy szemtanú.

Az esettel kapcsolatban a Wizz Air közleményben reagált lapunknak, mint írják:

A Wizz Air megerősíti, hogy a 2019.02.12-i  W6 2494-es Tenerife-Budapest járatáról leszálló egyik utas, Budapesten a repülőgép elhagyása után sajnálatos módon leesett a repülőgéphez tolt lépcsőről. A repülőgép személyzete azonnal riasztotta a repülőtéri mentőszolgálatot, akik hamarosan a helyszínre érkeztek és megkezdték az érintett utas ellátását. A Wizz Air minden esetben alaposan ellenőrzi, hogy a repülőgépeire felszálló utasok repülésre alkalmas állapotban vannak-e, az Üzletszabályzatának megfelelően Wizz Air megtagadja minden olyan utas fuvarozását, akinek állapota nem teszi lehetővé azt. Jelen esetben sem történt ez másként a spanyolországi Tenerife repülőterén. A repülőgép személyzete fedélzeten nem értékesít alkoholt olyan utasoknak, akik már olyan mértékű alkoholos befolyásoltság alatt állnak, mely már az utasok, a személyzet, valamint a repülés biztonságát fenyegeti. A fedélzeten minden egyéb – nem a repülőgépen vásárolt – alkohol fogyasztása szigorúan tilos. Személyiségi jogi okokból az utassal, illetve sérülésével, állapotával kapcsolatban további információt nem áll módunkban megosztani.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik