Belföld

Öt évet kapott a 90 milliót sikkasztó magyar televíziós

Sátoraljaújhelyi Járásbíróság sikkasztás, csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt 6 év börtönbüntetésre ítélte tavaly májusban azt a tévést, aki 90 millióval húzta le a Zemplén Televíziót. A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék enyhített a férfi büntetésén.

A gazdasági előadóként, később pénztárosként is foglalkoztatott férfi könnyen hozzáfért a társaság pénzforgalmi számlájához. 2013-tól többször utalt a televízió számlájáról saját célra, illetve magánbankszámlájára is. De olyan is előfordult, hogy a társaság bankkártyájával bonyolította le a magánvásárlásait, illetve a televízió nevében felvett összegeket nem fizette be pénztárba.

Hogy mindezeket leplezze, eltitkolta, majd meghamisította a pénzintézet által küldött számlakivonatokat. Az elsőfokú bíróság a kiszabott büntetésen túl arról is rendelkezett, hogy a férfi kamatokkal együtt fizesse vissza a pénzt.

Az ítélet ellen a tévés és védője a büntetés enyhítése, míg az ügyész annak súlyosítása érdekében nyújtott be fellebbezést.

A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, lényegi részében helyben is hagyta az elsőfokú bíróság döntését. Ugyanakkor a büntetés mértékének felülbírálata során figyelembe vette, hogy a férfi 10 millió forintot már visszafizetett az elsikkasztott pénzből. A Miskolci Törvényszék enyhítő körülményként értékelte a férfi magatartását és 5 év börtönre mérsékelte a büntetését. A törvényszék ítélete jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik