Belföld

Mészáros utódja, Mészáros nem milliárdos

De nem kell nélkülöznie az új felcsúti polgármesternek sem.

Vélhetően a felcsúti képviselő-testületi ülések iránti felfokozott médiaérdeklődés is szerepet játszott Mészáros Lőrinc tavalyi döntésében, hogy a miniszterelnök falujának vezetése helyett a jövőben már csak vállalkozói tevékenységére koncentrálna. Augusztusban meg is volt az időközi választás, amelyet egy másik Mészáros, Mészáros László nyert. A hvg.hu arra volt kíváncsi, hogy az utód mennyire vagyonos, ezért megnézték a vagyonnyilatkozatát.

Bár elődjénél jóval visszafogottabb a lista, Mészáros Lászlónak sem kell nélkülöznie. Marcaliban van egy 1994-ben vásárolt 552 négyzetméteres erdeje, Jánosházán pedig egy 2,9418 hektáros erdő fele részét kapta meg életjáradékként 2002-ben. Egy felcsúti családi ház is felerészben az övé, ennek méretét nem tüntette fel, csak a hozzá tartozó udvarét, ami 1156 négyzetméter.

A felcsúti polgármester épp tavaly augusztusban vett egy Audi A3-at, és van egy tavaly áprilisban vásárolt motoros kishajója is. Hárommillió forint készpénze van, számlán 2 milliót tart, de ugyanennyivel tartozik is egy banknak. A polgármesteri fizetése 242 465 forint, a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány alkalmazásában pedig havi 138 ezer forintot kap. Cégbirodalma nincs, a Puskás FC ügyvezetője csupán.

A vagyonnyilatkozatot egyébként a felcsúti önkormányzat most sem hozta nyilvánosságra, azt, ahogy Mészáros Lőrinc idejében, most is csak személyesen, előre egyeztetett időpontban lehetett kijegyzetelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik