Belföld

Megérkezett Magyarországra Mike Pompeo

A Budapest Airport honlapján közölte, hogy nem sokkal 11.00 óra után érkezett Budapestre Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az amerikai diplomácia vezetőjét Magyar Levente külügyi államtitkár köszöntötte a repülőgép lépcsőjénél. Az amerikai külügyminiszter egy különlegesen átalakított Boeing B757-200-as típusú (katonai típusjele C-32A) repülőgéppel érkezett a magyar fővárosba. Ezt a gépet felváltva használja az amerikai alelnök, a First Lady és a külügyminiszter, a gépet használtan vásároltak és alakították át kormányzati utazásokra, megnövelve a gép hatótávolságát.

Ahgyan korábban megírtuk: 2011 nyara, Hillary Clinton látogatása óta először érkezik Budapestre az Egyesült Államok külügyminisztere. Mike Pompeo mai budapesti útja nagy fegyvertény a magyar diplomácia számára. A kormány amerikai rakétákkal felszerelt norvég légvédelmi rendszer vásárlását tervezi.

Egy katonai üzleten két diplomáciai meccset akar nyerni az Orbán-kormány
Amerikai rakétákkal felszerelt norvég légvédelmi rendszer vásárlását tervezi az Orbán-kormány. Mike Pompeo biztos egyeztet Budapesten a gigabeszerzésről, de a kormány a norvég fronton is enyhülést vár.

Kiemelt kép: MTI/KKM/Kovács Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik