Belföld

Vascsővel verte halálra a magatehetetlen, idős nőt

Most emeltek vádat a 88 éves zsámbéki asszony gyilkosa és társa ellen.

A vádlottak, két férfi vendégmunkásként dolgozott Zsámbokon, ott is laktak egy családi házban. 2017. október 14-én este egyikük előleget kért a főnökétől, majd a helyi trafikban és a szállásán pálinkát, bort, sört ivott. Október 15-ére virradóra egy vascsővel betörte egy ház ajtaját, de a háziak megfutamították, mire továbbállt.

Elment egy 88 éves asszony házához. A néni rendszeres ápolásra szorult, az ágyból felkelni sem tudott. A szomszédban lakó családja gondoztam de éjszaka egyedül volt a házában. A vádlott fellépett a ház kerítésére, látta, hogy a néni szobájában ég a villany, az idős nő egyedül van, ágyban fekszik.

A vádlott elhatározta, hogy bemegy a házba és élelmet, más értéket visz el. Benyomta ház ablakát. A szobában az ágyban fekvő asszonyt egy vascsővel olyan súlyosan bántalmazta, hogy életét vesztette. Ezt követően átkutatta a szobát, a a néni környezetében lévő ruhaneműt meggyújtotta.

Reggel ment vissza a szállására. Ott elmondta a munkatársainak, így a bűnügy másik vádlottjának, egy fiatal férfinak, hogy megölt egy nőt. A fiatalember társa szennyezett ruháját, cipőjét a kályhába tette, hogy elégesse, de nem volt nála sem gyufa sem öngyújtó, így a ruházatot nem tudta megsemmisíteni.

A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, aljas célból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a férfit. Társával szemben bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat a főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik