Belföld

16 fok is lehet a hét végén

Pénteken még számíthatunk ónos esőre, havazásra egyes helyeken.

Pénteken jobbára erősen felhős lesz az ég, de főként az északkeleti megyékben tartósan borult, párás maradhat az idő – áll a Kiderül.hu előrejelzésében. Eleinte az Északi-középhegység és az Észak-Alföld tágabb környezetében valószínű havazás, havas eső, majd ott, illetve késő délutántól már nyugaton is eső várható. A délelőtti órákban néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső nem kizárt. A déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között várható, de északkeleten pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton többnyire erősen felhős időre számíthatunk, átmeneti felszakadozások lehetnek. Szórványosan alakul ki eső, zápor. A délkeleti, déli szelet nagy területen erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében néhány fokkal gyengébb lesz a felmelegedés.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, keleten csak délután. A délkeleti, majd az északira forduló szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, sőt az Alföld keleti részén 14, 15 fok is lehet. (Illusztráció: MTI / Varga György)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik